Hatting Glutenfri har fått nytt design og fire nye produkter i porteføljen, inkludert to grove varianter med 3 og 4 kaker på Brødskala'n og Nøkkelhull.
Vi vet at forbrukere med glutenintoleranse ønsker seg sunnere glutenfrie produkter og et bredere utvalg av bakervarer som har tilnærmet samme konsistens og utseende som vanlige bakervarer. Samtidig kan glutenfrie produkter merkes med Brødskala'n og Nøkkelhull for å indikere henholdsvis grovhet og innhold av salt, sukker og fiber.
Innsikten og bedre muligheter til å merke sunnere glutenfrie alternativer, dannet grunnlaget for en relansering, utvidelse og designendring av Hatting Glutenfri høsten 2022.
Best i test av glutenfrie rundstykker
Test av glutenfrie rundstykker i GlutenFRI (4/2022) fra Norsk Cøliakiforening
Norsk cøliakiforening gjennomførte like før jul i 2022 en test av næringsinnholdet i 15 ulike glutenfrie rundstykker i medlemsbladet GlutenFRI. Terningkast ble gitt blant annet basert på mengde fullkorn, fiber, protein, stivelse, fett og salt. "Korte ingredienslister" og få tilsetningsstoffer ble sett på som et pluss.
Hatting Glutenfri Grove sandwichbrød ble testens vinner med sekser på terningen! Testens korteste ingrediensliste, høyt innhold av fullkornsmel, hele korn og kli av havre, godt innhold av kostfiber og protein, i tillegg til kun 1 prosent salt, ble gitt som begrunnelse. Det ble også trukket frem at produktet ikke inneholder stivelse, fortykningsmidler eller stabilisatorer.
"Med andre ord - et veldig sunt og lite prosessert produkt," konkluderte foreningen.
Også Hatting Glutenfri Grove rundstykker var med i testen og fikk terningkast fem. Produktet inneholder mer protein enn mange av de "tradisjonelle" glutenfrie bakervarene, skriver cøliakiforeningen i sin begrunnelse.
Bredt glutenfritt utvalg i frysedisken
Hatting Glutenfri-serien inneholder et bredt utvalg av fristende glutenfrie bakervarer - fra fine og grove rundstykker til pita, pizza og pølsebrød - i frysedisken. De mørkeblå posene har Hatting-profil og er tydelig merket som glutenfritt.
Lurer du på noe om gluten og glutenallergi. Kanskje finner du svaret her.