Vi tar ansvar– fra jord til bord

Lidenskaplig opptatt av god bakst og jorda vi bor på

I Hatting er vi lidenskaplig opptatt av god bakst, men også jorda vi bor på. Derfor er bærekraft en naturlig del av hverdagen vår.

Fryste bakervarer er bærekraftig i seg selv. Velger man fryst brød, kan man nemlig redusere brødsvinnet siden man kun steker det man trenger og derfor kaster mindre tørt og muggent brød. Hele ni av 10 nordmenn mener at fryste brød- og matvarer bidrar til at de kaster mindre mat, ifølge en undersøkelse utført av Ipsos i 2019.

Vi er eid av bønder og har to egne bakerier i Norge. Det gjør at vi er involvert i hele verdikjeden og tar ansvar fra jord til bord. Det gir både fleksibilitet og muligheter til å gjøre justeringer i alle ledd.

Hva gjør vi?

  • Produserer selv og optimaliserer kartonger så transportutslippene går ned
  • Planlegger for å unngå matsvinn
  • Reduserer bruken av unødvendig plast
  • Tilbyr sunnere alternativer
  • Velger norsk mel og råvarer

Arbeid med bærekraft er ikke et prosjekt eller et arbeid med en start og en slutt. Det er et kontinuerlig arbeid, der alle ansatte har et ansvar. Bærekraft er en naturlig del av hverdagen vår.

Fryst er ferskt og bærekraftig

I Hatting er vi stolte av vår danske bakertradisjon og at bakervarene våre bidrar til mindre matsvinn.

Se vår reklamefilm.

Eid av bønder

Hatting eies av Lantmännen Unibake, et globalt bakerikonsern med 6.000 ansatte og bakerier i 16 land. I Norge er det rundt 150 ansatte. Siden selskapet eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder, er vi involvert i hele verdikjeden – fra jord til bord. Det gir både fleksibilitet og muligheter til å produsere kortreiste bakervarer med kjent opphav og minst mulig påvirkning på miljøet.

Gå til Lantmännen Unibake Norway Gå til Lantmännen