Bidrar til minst mulig matsvinn

Fryste bakervarer er bærekraftig. Velger du fryste rundstykker og brødprodukter kan du nemlig ta ut av fryseren akkurat så mye du trenger, når du trenger det. Slik unngår du å kaste tørt brød. Vi i Hatting er stolte av å bidra til matsvinndugnaden.

Nordmenn kaster 170.000 brød hver dag. Det innebærer at norske familier kaster ett helt brød rett i søpla hver eneste uke. Velger man fryst, får man bedre kontroll over forbruket og kan faktisk halvere matsvinnet*. Dette gir oss motivasjon til å sørge for variasjon og mangfold i frysedisken.

Som Norges største leverandør av fryste brødvarer, ser vi det som vårt ansvar å bidra til at det kastes mindre brød. Heldigvis er det håp for hele ni av 10 nordmenn mener fryst brød og matvarer gjør at de kaster mindre mat, ifølge en undersøkelse utført av Ipsos i 2019. 

*Undersøkelser utført av Dr. Wayne Martindale ved Sheffield Hallam University i Storbritannia i 2014

Bransjeavtale om halvering av matsvinn

Hatting og Lantmännen Unibake Norway har signert bransjeavtalen om å halvere matsvinnet innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål. Vi har dermed forpliktet oss til å kartlegge og rapportere på matsvinn, samt gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.

Les pressemelding

Slik skal vi oppnå målet om svinn under 1%

Optimalisering av prosesser i bakeriene på Langhus og i Lier

Salg av overskuddsprodukter via Holdbart

Matredderdugnader gjennom Too Good to Go

Naboer reddet 12.000 rundstykker!

Lokalbefolkningen reddet nærmere 12.000 rundstykker fra søppelkassa da vi inviterte til Too Good To Go-dugnad ved bakeriet på Langhus.