Reduserer plast der vi kan

Forsøpling av plast av er en av de største miljøutfordringene i verden. I Hatting gjør vi det vi kan for å bidra til å løse dette og har forpliktet oss til å ta miljøansvar ved å ta Plastløftet i regi av Grønt Punkt Norge.

Vi reduserer plast der vi kan, gjør det enklere for deg som forbruker å gjenvinne emballasjen og jobber med å benytte mer resirkulert materiale. Plastemballasje er nødvendig for å ivareta holdbarhet og kvalitet på matvarer. Men selv om vi må bruke plastposer for at dere skal få trygge kvalitetsbrødprodukter, finnes det alltid muligheter for å bruke mindre. Vårt mål er å bruke kun det vi må.

Mellom 2018 og 2021 reduserte vi bruken av plast med 63 tonn = 28%

Mindre poser for å begrense unødvendig luft

Plastbesparelse: 3 tonn

Tynnere plastposer til pølsebrød og frysevarer

Plastbesparelse: 35 tonn

Tynnere og mer elastisk strekkfolie rundt paller

Plastbesparelse: 25 tonn

Byttet til resirkulerbar monoplast i frysedisken

Gjør gjenvinning enkelt for forbruker

Forpliktelse gjennom Plastløftet

Lantmännen Unibake Norge – selskapet bak merkevaren Hatting – har tatt Plastløftet i regi av Grønt Punkt Norge – medlemsorganisasjonen som drifter retursystemet for emballasje. Med det har vi avgitt et løfte til planeten om å bidra til en sirkulær plastøkonomi.

Plastløftet danner et bakteppe for arbeidet vi gjør for å begrense unødvendig bruk av plast og hele tiden søke miljøvennlige løsninger. Samtidig forplikter det oss til å ta miljøansvar ettersom alle tiltak vi gjør skal rapporteres på årlig basis.

 

Reduserte plastbruken med 28%

Vi hadde mål om å kutte bruken av plast med 15% mellom 2018 og 2021. Fasiten etter fire år var 28%. Det er vi stolte av, men vi gir oss selvsagt ikke med det.

Historien vår er nå til inspirasjon for andre bedrifter som skal ta Plastløftet.

Gjenvunnet plast på agendaen

En bedrift som tar Plastløftet, forplikter deg til å øke bruken av resirkulert plast
– altså plast som har vært brukt før – i produktene sine.

Begrenset tilgjengelighet og krav til materialer som benyttes i kontakt med mat er blant årsakene til at Hatting i dag kun bruker ny – eller såkalt jomfruelig – plast. Men dette er et tema hele Lantmännen Unibake-konsernet har høyt på agendaen.

"Gjenvunnet plast i matkontakt kan være utfordrende. Situasjonen vil nok se veldig annerledes ut om noen år når teknologien for mekanisk og kjemisk gjenvinning av plast har kommet lenger, og vi er glade for at Lantmännen Unibake og Hatting har dette på radaren."

Arve Martinsen, Grønt Punkt Norge