Hatting Familiebriks: Gjør det enkelt å spise grovt hele uken

Nyheten Hatting Grove familiebriks gjør det enkelt å ha ferske, grove brødprodukter tilgjengelig hele uken. Rundstykkene finnes i frysedisker hos alle dagligvarekjedene fra uke 8, 2024. 

 

Forbrukere tenker mer over hva de bruker penger på nå. Samtidig ønsker de fleste at maten har høy kvalitet, er sunn, bra for jorda vår og ikke minst lettvint.

Alt dette får du i nyheten Hatting Grove familiebriks. Disse rundstykkene er bakt i Norge med fullkornshvetemel og naturlige ingredienser. De har tre kaker på brødskalaen og nøkkelhull, og det ene e-stoffet på ingredienslisten er askorbinsyre (E300) som er det samme som vitamin C.

Briksene er også bakt med egenprodusert, flytende surdeig og har godt med fiber (6,2g) ved bakeriet vårt i Lier utenfor Drammen.

Grove familiebriks er altså et grovt alternativ som passer perfekt gjennom hele uka - også til barn og eldre som ikke ønsker hele korn og frø. 

Fine familiebriks også i alle dagligvarebutikker

Som en makker til Grove familiebriks, blir også Hatting Fine familiebriks å finne i butikker over hele landet. Hatting ønsker å gi forbruker et bredt og spennende utvalg av frosne rundstykker og brødprodukter for å gjøre det enklere å velge fryst hele uken. 

Fine familiebriks er også bakt med surdeig i steinovn ved bakeriet vårt i Lier. De er drysset med hvetemel og har en tynn, sprø skorpe. 

Hatting familiebriks fås kjøpt hos REMA 1000, Kiwi, Spar, Eurospar, Meny, Coop Extra, Mega, Obs, Joker og Bunnpris.

Les også: Derfor holder frosne rundstykker seg ferske og saftige uten konserveringsmidler


Det viktigste vi gjør er å spise opp

Har du tenkt på at det er et lite klimatiltak å ha rundstykker i fryseren? Det gjør det enkelt å ta ut akkurat så mye du har lyst på, og sørge for at maten blir spist opp. 

I 2021 la regjeringen frem bransjeavtalen om matsvinn som viste at vi her i Norge i 2020 kastet over 450 000 tonn spiselig mat. Nesten halvparten av dette, 216 000 tonn, ble kastet i husholdningene, altså hjemme hos deg og meg. 

Det tilsvarer 40 kilo per person i året, og en stor del – over 7 kilo – var brød eller bakervarer som gikk rett i søpla (kilde: regjeringen.no). 

De viktigste årsakene til at mat kastes er at man kjøper for mye, ikke rekker å spise opp før maten blir gammel, oppbevarer feil eller feilberegner porsjoner. 

Det er jo ikke så rart. Vi kan sikkert alle kjenne oss igjen i den manglende lysten til å ta fatt på den tørre brødskalken som har tilbragt litt for mange dager på skjærefjøla. Da frister det mer med noe ferskt. 

Et digg klimatiltak

Det er derfor vi synes det er så fint å ha rundstykker i fryseren. At det er enkelt å ta ut akkurat så mye du har lyst på, og spare resten til morgendagen, vel vitende om at det kommer til å smake like digg dagen derpå.

Selvfølgelig redder vi ikke verden med frosne rundstykker. Det skal mer til enn som så. Men det er et lite tiltak som du enkelt kan gjøre som er både bra for lommeboken og bra for klima. Og i tillegg er det digg.

I en undersøkelse svarer nær 9 av 10 at de er enige i at både fryste brødvarer og fryste matvarer bidrar til at man kaster mindre mat (Ipsos 2019).

Kortreiste rundstykker 

Vi har lansert rundstykker fra vårt bakeri i Lier. Disse har  kortere reisevei –  og dermed lavere CO2-avtrykk – før de havner på frokostbordet hjemme hos deg.

Nyheten Hatting Grove familiebriks gjør det enkelt å ha ferske, grove brødprodukter tilgjengelig hele uken.

Rundstykkene finnes i frysedisker hos alle dagligvarekjedene. 

10 tips til å bruke opp brødrestene