Fryses ned rett etter steking

Vi baker rundstykker og andre kvalitetsbrødvarer som fryses ned hver for seg direkte etter steking. Slik holder brødene seg ferske og saftige helt uten konserveringsmidler slik at du får nystekt og fersk bakst når du ønsker det.

Alle Hatting-produkter fryses ned til minus 18 grader umiddelbart etter steking. Slik lukker skorpen seg om en myk og saftig kjerne. Rundstykkene og baguettene våre holder seg dermed ferske til du tiner eller steker dem i ovnen hjemme.

Konserveringsmidler er ikke nødvendig for bedre holdbarhet. Nedfrysning bevarer råvarene på en god måte slik at det er unødvendig å tilsette konserveringsmidler. Tinte produkter holder seg to døgn i romtemperatur før steking.

De få e-stoffene vi tilsetter i produktene våre brukes for å sikre stabil bakst. Dette gjør at vi sikrer minst mulig svinn av bakevarer.

Les hva Norsk Helseinformatikk skriver om e-stoffer 

Tilsetningsstoffene vi benytter

Nedenfor har vi laget en oversikt over de tilsetningsstoffene som oftest er benyttet i Hatting-produktene. 

E300 er rett og slett vitamin c eller askorbinsyre,  og omtales også som “melbehandlingsmiddel”. Dette er en ingrediens mølla legger i både grovt og fint hvetemel for å jevne ut hvor mye det hever, uavhengig av kvaliteten på avlingen. Dette gjør bakerens jobb mye lettere da melet vil heve like mye uansett avling eller åkeropphav. E300 er også tilsatt i mange melsorter du kjøper i butikken når du skal bake hjemme. 

Rundstykker

E412 er noe som heter guarkjernemel. Dette er et kostfiber, altså et naturprodukt som brukes som fortykningsmiddel. E412 gjør at vi kan bake mye mer stabilt og unngå feilproduksjoner. E412 er derfor svært viktig for oss som baker store volumer med rundstykker og andre porsjonsbrød. Det kreves svært lite guarkjernemel og setter ikke smak, men gjør at vi kan produsere utrolig mye bedre kvalitetsbakst. Denne ingrediensen bidrar til at svinnet fra produksjonen reduseres.

E472e er også en rapsoljebasert emulgator som gjør rundstykkene våre luftige og saftige.

Pølse- og hamburgerbrød

E471 er en såkalt emulgator. Denne er rapsoljebasert og bidrar til å danne en stabil blanding av to stoffer som normalt ikke lar seg blande med hverandre. Dette brukes i baking for å bedre brødets evne til å holde på fuktighet etter stekingen. Dette gir våre pølse- og hamburgerbrød ønsket konsistens.

E282 / E200 er er konserveringsmidler som tilsettes for å hindre muggvekst. Siden våre hamburger- og pølsebrød selges tint, tilsettes en begrenset mengde av disse konserveringsmidler for å sikre 14 dagers holdbarhet for kjøpmann og kunde*. 

*Bruk av konserveringsmidler, inkludert tillatt mengde, er regulert gjennom Forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler.

TIPS: Slik baker du

Opplever du at dine hjemmebakte grove rundstykker blir tunge, kompakte og smulete? Vår egen baker Gunnar kjenner alle triksene for å få deilig, luftig grovbakst. 

Gunnars 5 tips for perfekt grovbakst