Slik lages klimaregnskapet

Det er det svenske forskningsinstituttet RISE som har beregnet hvor store utslipp - målt i CO2-ekvivalenter - produksjon av én kilo Hatting-brød gir.

Utslippene inkluderer fire steg i verdikjeden:

1) produksjon av ingredienser
2) produksjon av Hatting-produktet i bakeriet
3) produksjon av primær- og senkundæremballasje som plastposer og kartonger
4) transport av Hatting-produkter fra bakeri til fryselager i Norge

For eksempel gir produksjon av én kilo Høvding grove hamburgerbrød, som bakes i vårt eget bakeri på Langhus, utslipp tilsvarende 0,58 kilo CO2-ekvivalenter. Til sammenligning fører produksjon av én kilo rødt kjøtt til opptil 37 kilo CO2e, ifølge RISE sin klimadatabase.  

Klimaregnskapet til Hatting-produktene inngår i RISE sin klimadatabase for mat som gir kunnskap om klimapåvirkning fra forskjellige matvarer. Denne brukes som referansepunkt av selskaper og offentlige aktører.

CO2-utslipp per kilo ferdig brød

Produkt

CO2e/kilo 

Høvding Grove Hamburgerbrød

0,58

True Style Potato Hamburgerbrød

0,73

True Style Potato Pølsebrød

0,73

Høvding Fine Pølsebrød

0,63

True Style Chicago Pølsebrød

0,62

Hatting Brioche style 50g

0,80

True Style Bistro Pølsebrød 50g

0,80

True Style Hamburgerbrød 2 pk

0,81

Høvding grove pølsebrød

0,80

True Style Hamburgerbrød 80g

0,82

True Style Bistro

0,80

Hatting Pitabrød

0,49

Hatting Grove pitabrød

0,47

Hatting Grovstykker

0,94

Hatting Grove Fullkornstykker

1,05

Hatting Fullkorn Møllehjul

0,90

Hatting Håndverkere med gresskarkjerner

0,91

Hatting Solsikkestykker

1,05

Hatting Grønnsakstykker

0,94

Hatting Grove rundstykker med linfrø og rugflak

0,83

Hatting Grove rundstykker

0,85

Hatting Surdeigstykker

0,72

Hatting Gourmetstykker

0,95

Hatting Veggen Spelt

0,76