Slik lages klimaregnskapet
Det er det svenske forskningsinstituttet RISE som har beregnet hvor store utslipp - målt i CO2-ekvivalenter - produksjon av én kilo Hatting-brød gir.
Utslippene inkluderer fire steg i verdikjeden:
1) produksjon av ingredienser
2) produksjon av Hatting-produktet i bakeriet
3) produksjon av primær- og senkundæremballasje som plastposer og kartonger
4) transport av Hatting-produkter fra bakeri til fryselager i Norge
For eksempel gir produksjon av én kilo Høvding grove hamburgerbrød, som bakes i vårt eget bakeri på Langhus, utslipp tilsvarende 0,58 kilo CO2-ekvivalenter. Til sammenligning fører produksjon av én kilo rødt kjøtt til opptil 37 kilo CO2e, ifølge RISE sin klimadatabase.
Klimaregnskapet til Hatting-produktene inngår i RISE sin klimadatabase for mat som gir kunnskap om klimapåvirkning fra forskjellige matvarer. Denne brukes som referansepunkt av selskaper og offentlige aktører.