Bakverk med stolte håndverkstradisjoner

Håndværk-serien fra Hatting inneholder kvalitetsrundstykker bakt med ekstra gode råvarer, tid og kjærlighet. I serien finner du blant annet Surdeigsstykker bakt på ekte surdeig.

Surdeig er en blanding av mel og vann som danner en surdeigskultur med blant annet naturlig gjærsopp og melkesyrebakterier når den får stå og hvile. Vi tørker og varmebehandler vår surdeig. Denne prosessen trekker ut vannet samtidig som den høye temperaturen vil riste melet litt og gi en fantastisk sødme, i tillegg til den syrlige gode smaken. Tørket surdeig vil på samme måte som våt surdeig senke pH-verdien på produktene og vil med en god bakeprosess oppnå alle de samme fordelene surdeig er kjent for.

Et brød bakt med surdeig tar opp mer væske og har en smidigere deig under bakeprosessen. Surdeigsbakst får derfor en god, saftig og skjærefast kjerne og er i tillegg mer motstandsdyktig mot mugg og har god holdbarhet. Deigen til våre surdeigsstykker får også ekstra lang hviletid for å få frem de karakteristiske luftboblene man finner i surdeig.

"Kombinasjonen av surdeig, lengre hviletid på deigen og baking i steinovn øker aromaen og bringer smakene sterkere frem, samtidig som du får de store porene og den sprø skorpen."

Gunnar Ragnarsson, baker og utviklingssjef i Hatting om Surdeigstykker

Produkter i Håndværk-serien