Fører klimaregnskap og kutter klimagassutslipp der vi kan
Korn og brød er det mest klimavennlige man kan spise fordi dyrking krever lite ressurser til vann og areal. Vi har beregnet klimaavtrykket til hvert Hatting-produkt.
Miljødirektoratet har i sin Klimakur uttalt at klimaavtrykket fra norsk matforbruk må reduseres kraftig innen 2030. Vi ønsker å være transparente på hvor store CO2-utslipp Hatting-produktene bidrar med. Derfor fører vi klimaregnskap.
CO2-utslipp per Hatting-produkt
Det svenske forskningsinstituttet RISE har utviklet en database med oversikt over klimapåvirkningen fra forskjellige matvarer. De har utviklet et verktøy som vi benytter til å beregne hvor store klimagassutslipp Hatting-produkter bakt i Norge bidrar med*.
*Ettersom det benyttes generiske data i beregningene, er det vanskelig å gjøre nøyaktige sammenligninger av klimaavtrykket til ulike typer produkter.
Se utslipp per Hatting-produkt i tabellen under.