Forlat naturen #likefinsomfør

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Derfor støtter vi Hold Norge Rent og rydder søppel for å holde naturen rundt oss #likefinsomfør. Det oppfordrer vi også alle Hatting-elskere til å gjøre.

Ta med deg søpla hjem

Ikke glem poseklemmen!

Husk å ta med deg søpla hjem og etterlat stranda, parken og fjellheimen #likefinsomfør når du er på tur. Om du griller - eller for eksempel har med deg en pose med boller - ikke glem klemmen fra posen med pølse- og hamburgerbrød! Den er liten, men den lille dingsen består av en kombinasjon av metall og plast og kan ikke bli liggende i naturen. Inntil vi har funnet en mer miljøvennlig løsning for poseklemmen, trenger vi din hjelp!

Se Hold Norge Rents tips for sporløs ferdsel

Rydder sammen med Hold Norge Rent

Hold Norge Rent er en ideell medlemsorganisasjon som samarbeider med næringslivet for å bekjempe forsøpling i Norge. De arrangerer nasjonale ryddedugnader som Strandryddeuka i september hvert år, og støtter medlemmenes innsats for miljøet gjennom kunnskap, verktøy og veiledning. 

Mer om Hold Norge Rent

Ryddet etter festen

Etter å ha solgt nesten to millioner Hatting pølsebrød på REMA 1000 i forbindelse med 17. mai og langhelgen som fulgte, tok vi utfordringen fra Diplom-Is og Hold Norge Rent om å rydde opp etter is- og pølsefesten. Nesten 150 kilo søppel var fasiten etter at 25 engasjerte kolleger hadde brukt en drøy halvtime i strålende sol til å rydde områdene rundt bakeriene våre på Langhus og i Lier.

Se Linkedin-post med bilder fra ryddedugnaden

Ryddetips | Husk dette når du er ute i naturen

Ha alltid med søppelpose til avfallet ditt.

Med en pose i sekken er det enkelt å ta med alt avfall og matrester hjem eller til nærmeste søppelkasse. Plukk gjerne også opp annet avfall på avveie.

Bytt ut engangsproduktene

Ta med egen drikkeflaske, flerbrukskopper, bestikk og tallerkener når du er på tur fremfor engangsprodukter som blir til søppel.

Sorter Hatting-posene som plast

Alle Hatting-poser, inkludert rundstykkeposene, skal sorteres som plast. Kildesorter pølse- og hamburgerposene når du kommer hjem.

Ikke glem poseklemmen og annet metall!

Unngå at dyr kuttes opp innvendig av at biter av brusbokser, poseklemmer og annet metallsøppel havner i slåmaskinene. Ta med alt hjem!

Forpliktelse gjennom Plastløftet

Lantmännen Unibake Norge – selskapet bak merkevaren Hatting – har tatt Plastløftet i regi av Grønt Punkt Norge – medlemsorganisasjonen som drifter retursystemet for emballasje. Med det har vi avgitt et løfte til planeten om å bidra til en sirkulær plastøkonomi.

Plastløftet danner et bakteppe for arbeidet vi gjør for å begrense unødvendig bruk av plast og hele tiden søke miljøvennlige løsninger. Samtidig forplikter det oss til å ta miljøansvar ettersom alle tiltak vi gjør skal rapporteres på årlig basis.