Vegansk burger med rødbeter og kikerter

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 burgere

En saftig vegansk burger lager du enkelt av rødbeter og kikerter. Som topping har vi laget muhammara, en deilig paprika- og valnøttsaus fra midtøsten. Vi serverer den med en frisk coleslaw ved siden av.

En mer komplett vegansk rett skal du lete lenge etter! Kanskje noe å prøve på kjøttfri mandag?

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 burgere

En saftig vegansk burger lager du enkelt av rødbeter og kikerter. Som topping har vi laget muhammara, en deilig paprika- og valnøttsaus fra midtøsten. Vi serverer den med en frisk coleslaw ved siden av.

En mer komplett vegansk rett skal du lete lenge etter! Kanskje noe å prøve på kjøttfri mandag?

Ingredienser

Rødbeteburgere

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 4 små eller 3 store rødbeter, kokte
  • 2 fedd hvitøk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts salt
  • Malt pepper
  • Ca 1 dl sesamfrø

Tilbehør

  • 6 True Style Bistro hamburgerbrød
  • Ca 100g vegansk majones eller creme fraiche
  • 1 pose feltsalat
  • 1/2 agurk
  • Fersk koriander

Muhammara

  • 4 røde paprika
  • 3 røde chili
  • 1 skive brød (eller rester av pølse/hamburgerbrød)
  • 80g valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron, saften
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • Malt pepper

Coleslaw

  • 200g finstrimlet kål
  • 1 gulrot, grovrevet
  • 1/2 rødløk, finstrimlet
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss vegansk majones eller creme fraiche
  • 1 ss grov sennep
  • 2 ss vann
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron, saften
  • 1-2 ts sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du