Steam buns med spicy tempuratorsk

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 steam buns

Lyst på en deilig middag med myke og dampede steam buns fylt med spicy tempuratorsk? Denne spennende oppskriften er laget av kokken Benjamin Vikse Roth og vil garantert glede dine smaksløker.

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 steam buns

Lyst på en deilig middag med myke og dampede steam buns fylt med spicy tempuratorsk? Denne spennende oppskriften er laget av kokken Benjamin Vikse Roth og vil garantert glede dine smaksløker.

Ingredienser

  • 1 pk Hatting Steam bun

Asiatisk torsk

  • 400 g torskefilet uten skinn og ben
  • 1 stor rød chili
  • 1 sitrongress – kun bunnen
  • 2 stk limeblad (kan sløyfes)
  • 1 bit ingefær (tommelstørrelse)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander
  • 2 dl soya
  • 0,5 dl fiskesaus
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker

Tempura-blanding

  • 125 g sticky rice-mel
  • 75 g tapiokamel
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl vann
  • 100 g tapiokamel til panering
  • Solsikke eller rapsolje til fritering

Har du ikke ris- eller tapiokamel kan du bruke en blanding av hvetemel og maizena:

Alternativ tempura-blanding

  • 75 g hvetemel
  • 50 g maismel
  • 7 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl kullsyrevann

Asiatisk coleslaw

  • 1 liten spisskål
  • 2 gulrøtter
  • 1 birdseye chili uten frø eller vanlig chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve koriander
  • 2 ss honning
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 dl limejuice

Chilimajones (eller kjøpe ferdig)

  • 2 dl nøytral olje – som solsikke eller raps
  • 2 eggeplommer
  • 1-2 ss sriracha
  • 1 ts sukker
  • Litt salt og limejuice til smaking

 

Slik gjør du