Spicy kebabburger

Tillberedningstid

Antall porsjoner

4 burgere

Vil du lage en skikkelig digg kebabburger hjemme på ditt eget kjøkken? Kebab trenger ikke bare å være enkel gatemat. En god kebab har smaker som sparker litt fra seg. For å tilfredsstille alle, har vi oppskrift på en mild og en sterk kebabsaus. Velg én eller bruk dem sammen.

Tillberedningstid

Antall porsjoner

4 burgere

Vil du lage en skikkelig digg kebabburger hjemme på ditt eget kjøkken? Kebab trenger ikke bare å være enkel gatemat. En god kebab har smaker som sparker litt fra seg. For å tilfredsstille alle, har vi oppskrift på en mild og en sterk kebabsaus. Velg én eller bruk dem sammen.

Ingredienser

  • 4 True Style Potato hamburgerbrød
  • 4 gode burgere av lam, storfe eller kylling
  • 8 syltet gul chili (Fefferoni)
  • ½ rødløk, i skiver
  • 2 tomater, i skiver
  • ½ agurk, i skiver
  • isbergsalat eller kinakål, strimlet

Kebab-glaze

  • 2 ss ketchup
  • 2 ss Siracha eller annen chilisaus
  • 2 ss olje
  • 2 ss eplejuice (eller granateplesaft)
  • 4 ts kebabkrydder (se oppskrift nederst på siden)
  • 2 ts salt
  • en klype pepper

Hjemmelaget kebabsaus

  • 3 dl lettrømme eller gresk yoghurt
  • 4 ss majones
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • ½ ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • pepper
  • Finhakket mynte og koriander (valgfritt)

Slik gjør du