Burger med blåmuggost, løkmarmelade og pepperrot

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 burgere

En skikkelig  burger med blåmuggost er en ekte smaksbombe! Vi anbefaler å lage en god porsjon av den hjemmelagede BBQ-sausen og oppbevare restene i kjøleskapet eller fryseren – du blir garantert hekta!

Tillberedningstid

Antall porsioner

6 burgere

En skikkelig  burger med blåmuggost er en ekte smaksbombe! Vi anbefaler å lage en god porsjon av den hjemmelagede BBQ-sausen og oppbevare restene i kjøleskapet eller fryseren – du blir garantert hekta!

Ingredienser

  • 6 tykke burgere
  • 6 Tru Style Chicago hamburgerbrød
  • 300 g St. Agur eller annen blåmuggost
  • Hjemmelaget bbq-saus
  • Blåmuggdressing
  • Løkmarmelade
  • 6 salatblader
  • 5 g revet pepperrot
  • 2 ss smeltet smør eller olje

Hjemmelaget BBQ-saus

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl honning
  • 1/2 dl most ananas (gjerne fra boks)
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sterk sennep
  • 1 ts røykessens (kan sløyfes)
  • Litt revet frisk ingefær

Blåmuggdressing

  • 2 dl rømme
  • 100 g St. Agur eller annen blåmuggost
  • 1 fedd hvitløk (valgfritt)
  • Litt sitronsaft, salt og pepper

Løkmarmelade

  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • Litt honning
  • En liten neve frisk timian
  • Salt og peppe

Slik gjør du