Boeuf Bourguignon med hvitløksbaguetter

Tillberedningstid

Antall porsjoner

4 porsjoner

Boeuf Bourguignon er en tradisjonell fransk kjøttgryte som er perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt i en travel hverdag. Gryteretten kan tilberedes på forhånd og varmes opp før servering sammen med nystekte hvitløksbaguetter.

 

Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse i regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum.

Tillberedningstid

Antall porsjoner

4 porsjoner

Boeuf Bourguignon er en tradisjonell fransk kjøttgryte som er perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt i en travel hverdag. Gryteretten kan tilberedes på forhånd og varmes opp før servering sammen med nystekte hvitløksbaguetter.

 

Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse i regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum.

Ingredienser

  • 1 stk Hatting hvitløksbaguetter 2 pk
  • 800g storfekjøtt (høyrygg)
  • 150g bacon
  • 12 sjalottløk
  • 3 gulrøtter
  • 200g sjampignon
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss smør
  • 3 dl kjøttkraft eller vann med buljong
  • Salt og pepper
  • 4 dl rødvin (eller vann)
  • 1 neve timian eller rosmarin

Slik gjør du